Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2007 08:50 - "Голата демокрация" скоро и на DVD
Автор: shro Категория: Политика   
Прочетен: 3162 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В последните седмици, тихо и изглежда незабележимо за популярните медии, преминаха няколко законопроекта в сградата, където всички са съединени, за да бъдат силни. Набързо и под сурдинка чевръстите народните избранници приеха един закон срещу порнографията и изменения в тези за достъп до информация, за обществените поръчки и наказателния кодекс. Предизборната активност не е необичайна за парламентарните стожери на демокрацията, но необичайната тайнственост и обичайната противоречивост на тези промени поражда един сериозен въпрос: Какво са намислили националните законотворци?
Отговорът лежи някъде в огромното желание за реклама на България в рамките на европейския съюз и в подсъзнателните амбиции на депутатите за напълна медийна изява. Логичния следващ проект на парламентът ще бъде заснемането на еротичен трилър.
След като порнографията в страната е забранена, потребителите ще трябва да утешат другаде възникналите си нужди и Народното събрание има готова алтернатива - еротичния трилър. В него липсват "реални или симулирани полови сношения между лица от същия или различен пол, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, или похотливо показване на половите органи на лице". Всички тези неща са само загатнати. Народните избранници са усетили тази ниша в пазара на интелектуална собственост и логично са решили да се възползват от нея.
Навярно възниква въпросът как те ще се възползват от нея. И тук идва законът за обществените поръчки. Благодарение на измененията в него, те могат да възложат този проект на свои фирми, които да източат необходимите средства от бюджета. След промените пък в закона за достъп до обществена информация, електората нито ще разбере как е сниман този еротичен трилър, нито ще разбере, че е сниман с негови пари.
Осигурявайки си по този начин монопол върху новосъздадения пазар на еротика, парламентарните лъвове, обаче са намислили и как да запазят авторските си права. След като европейския съюз им отне възможността за саморазправа с евентуалните пирати, те са решили поне да борят  критиците. Тук се включват промените в наказателния кодекс. Филмът ще се казва "Голата демокрация". Така ако някой се осмели да го критикува, ще бъде санкциониран с до 5 000 лева глоба.
Нещо повече - след измененията в наказателния кодекс, свързани с имунитета на народните представители, те всъщност могат да снимат и някоя друга по-хард версия със свое участие. Да бъдат подведени под наказателна отговорност ще бъде практически невъзможно.
Мога само да пожелая успех на "Голата демокрация", макар че познавайки възможностите на съвременното българско кино се съмнявам в художествените качества на филма. Струва ми се, че ще е някак мрачен и банален, от тези, в които действие няма, а краят е ясен и неизбежен. Все пак е добре да внимавам какво говоря, защото скоро държавата, а и разни други институции ще имат мои пръстови отпечатъци, уличните камери и интернет доставчиците ще ме следят навсякъде, а полицаите стрелят и бият наред. А и в един еротичен трилър, подобно на порнофилмите, сюжетът не е най важен. Така че очаквам с нетърпение "Голата демокрация" скоро и на DVD.


Тагове:   DVD,   демокрация,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. danailpetrov - обаче няма снивка
20.05.2007 08:56
и все пак
отгде да си я скивкам без остатк
цитирай
2. viovioi - ако някой е забелязал у нас май няма категоричен закон.
20.05.2007 12:58
законотворците ги правят така, че ако загази наш човек да може да бъде спасен!А това със защита на личните данни е направо гнусно.Да накарат 2002 г целия български народ да изпрати на Дондуков 1 цялата информация за себеси:ЕГН,л.к.,адрес,име на фирма,Булстат,вид дейност,брой работници.Ако тогава беше днес никога нямаше да си пратя всичките си данни на този адрес.Да следят бедния си унижен народец.Сган мръсна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shro
Категория: Бизнес
Прочетен: 189972
Постинги: 42
Коментари: 199
Гласове: 811
Архив
Блогрол